Υλικά
• 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
• 1 κύβο κότας
• 800 γρ. νερό, καυτό
• 500 γρ. πένες Granoro
• αλάτι
• πιπέρι
• 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Σε μια πλατιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1'-2' μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζ...