Powered by ESPA

Κριθαρότο

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 15/05/2021 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Υλικά

 

  • 1 πακέτο κριθαράκι μέτριο (από μικρή οικοτεχνία ακόμη καλύτερα)
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα ή 2 μέτριες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λεμόνι ξύσμα και χυμό
  • 1 γεμάτο κγ μάραθο σε σκόνη ή αποξηραμένο
  • 1 κγ άνηθο αποξηραμένο ή φρέσκο πολύ ψιλοκομμένο
  • 2 καπάκια ούζο (θέλουμε τη γεύση του γλυκάνισου)
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο χονδροαλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 λίτρα ζεστό νερό (ίσα να σιγοβράζει)
  • Φέτα θρυματισμένη

 


Μέθοδος Εκτέλεσης

 

 

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να σκεπάζει τον πάτο, να ζεσταθεί καλά και σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις βγάλει το άρωμα του προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και το μάραθο. Προσθέτουμε και το ούζο και αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί. Μόλις αρχίσει να μυρίζει όμορφα προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε προσέχοντας να μην καίγεται αλλά να ζεσταθεί καλά και να απορροφήσει τα αρώματα.

 

 

  • Έχουμε δίπλα μας σε άλλο κατσαρολάκι να σιγοβράζει το νερό που θα προσθέτουμε. Μόλις γυαλίσει το κριθαράκι προσθέτουμε μια κουτάλα νερό και περιμένουμε να απορροφηθεί πριν προσθέσουμε την επόμενη. Μόλις αρχίσει να μαλακώνει το κριθαράκι χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κουτάλα-κουτάλα το νερό ανακατεύοντας μέχρι να αποκτήσει την κρεμώδη υφή του. Αλατίζουμε στο τέλος και προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, τον άνηθο και το χονδροαλεσμένο πιπέρι

 

  • Σερβίρουμε αμέσως όσο είναι ζεστό και κρεμώδες προσθέτοντας θρυματισμένη φέτα και χονδροαλεσμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!


 

Tip! Το κριθαρότο είναι κι αυτό της υπομονής και δεν φεύγουμε δίπλα από την κατσαρόλα όσο μαγειρεύουμε. Μπορεί να πάρει και μισή ώρα μέχρι να αποκτήσει τη σωστή υφή. Αυτό εξαρτάται από το
αλεύρι που έχει χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή του ζυμαρικού. 

 


Σερβίρεται αμέσως αφού βγει από το μάτι. Αν χρειαστεί να το σερβίρουμε αργότερα και έχει τραβήξει, το ξαναζεσταίνουμε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό από το βραστήρα μέχρι να αποκτήσει και πάλι την κρεμώδη υφή του!

 


Source: https://cookpad.com/gr/sintages