Powered by ESPA

Μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 24/07/2021 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Τα μακαρόνια με κιμά είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων! Δοκιμάστε και αυτή την παραλλαγή και θα εκπλαγείτε από την έξτρα γεύση που δίνουν οι μελιτζάνες.

 

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. Granoro ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 4 μικρές μελιτζάνες τσακώνικες
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο (μία φορά περασμένο)
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί, Αριούσιος
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά (κομμένη σε καρεδάκια)
  • 6 ώριμες ντομάτες (κομμένες σε καρεδάκια)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμ.) στραγγιστό γιαούρτι

 

Εκτέλεση

 

  • Πλένουμε πρώτα τις μελιτζάνες. Αφαιρούμε λωρίδες από τις φλούδες τους, να γίνουν ριγέ, και τις κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Τις βάζουμε σε μπολ, τις περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα για τα μακαρόνια με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι, στους 200 βαθμούς C για 8′-10′, να μαλακώσουν.
  • Τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε τηγάνι, σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο ροδίζουμε τον κιμά για 5’, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2′-3′ να πάρει βράση.
  • Σε κατσαρόλα, στο υπόλοιπο ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 3′-4′, να μαλακώσουν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε τον κιμά με όλους τους χυμούς του τηγανιού και τις ψημένες μελιτζάνες στη σάλτσα ντομάτας.
  • Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 10’. Τέλος πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
  • Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα.
  • Τα περιχύνουμε με τη μισή σάλτσα κιμά και το γιαούρτι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά, τα σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα κιμά.

 

 

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/makaronada-me-kima-melitzana-kai-giaourti/

 

 

Ετικέτες: pasta-time