-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας, αλλά και διάφορα σνακς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό ή το απογευματινό σας χειμωνιάτικο ρόφημα, για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνό σας καλοκαιρινό αναψυκτικό. Μια καθημερινή απόλαυση!
Χιώτικες γεύσεις που ενδείκνυνται για να συνοδεύσουν το γεύμα ή το δείπνο σας, αλλά και για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Προϊόντα για το πρόσωπο, τα χέρια, τα μαλλιά και το σώμα, που περιέχουν πλήθος ευεργετικών ιδιότητων, με βάση, κυρίως, τη Μαστίχα. Μια καθημερινή περιποίηση για όλους!
Τάρτα με ντομάτες και ελιές
Μια ξεχωριστή συνταγή για τάρτα, άκρως μεσογειακή που συνδυάζει ώριμες και άγουρες ντομάτες με ελιές, τυρί και κάππαρη πάνω σε τραγανή ζύμη.
Υλικά
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Απλώνετε τη ζύμη σε ταρτιέρα καλύπτοντας με προσοχή τη βάση και τα τοιχώματά της. Κόβετε ό,τι περισσεύει από τριγύρω και προψήνετε την τάρτα για 15 λεπτά.
Πλένετε και στεγνώνετε τις ντομάτες, τις κόβετε σε λεπτές ροδέλες και τις αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο ψωμί (ή τη φρυγανιά) με το τυρί. Σε άλλο μπολ αραιώνετε τον πολτό ελιάς με δύο κουταλιές από το ελαιόλαδο.
Αλείφετε την τάρτα με τον πολτό της ελιάς και τοποθετείτε από πάνω μια στρώση ντομάτες με τρόπο που θα μισοσκεπάζει η μία την άλλη, εναλλάσσοντας τις κόκκινες ντομάτες με πράσινες. Πασπαλίζετε με το μίγμα του τριμμένου τυριού και επαναλαμβάνετε με μια δεύτερη στρώση από ντομάτες. Περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μοιράζετε στην επιφάνεια την κάππαρη και τις ελιές και πασπαλίζετε με το υπόλοιπο μίγμα του τυριού και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Δυναμώνετε τη φωτιά και συνεχίζετε το ψήσιμο στους 200°C για 15 λεπτά ακόμη ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε την τάρτα σας χλιαρή ή και κρύα.
Πηγή: https://www.olivemagazine.gr/recipe/τάρτα-με-ντομάτες-και-ελιές/