-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας, αλλά και διάφορα σνακς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό ή το απογευματινό σας χειμωνιάτικο ρόφημα, για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνό σας καλοκαιρινό αναψυκτικό. Μια καθημερινή απόλαυση!
Χιώτικες γεύσεις που ενδείκνυνται για να συνοδεύσουν το γεύμα ή το δείπνο σας, αλλά και για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Προϊόντα για το πρόσωπο, τα χέρια, τα μαλλιά και το σώμα, που περιέχουν πλήθος ευεργετικών ιδιότητων, με βάση, κυρίως, τη Μαστίχα. Μια καθημερινή περιποίηση για όλους!
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένοι συνδυασμοί που απογειώνουν τη γεύση του κρασιού. Πάμε να τους δούμε…
Καταρχάς, υπάρχουν κάποιοι παράγοντες που παίζουν μεγάλο ρόλο στον συνδυασμό κρασιού και φαγητού.
Το χρώμα
Σε γενικές γραμμές, το χρώμα του κρασιού παίζει τεράστιο ρόλο στην επιλογή του φαγητού. Το λευκό κρασί ταιριάζει περισσότερο με το λευκό κρέας, τις λευκές σάλτσες και τα ψάρια. Αντιθέτως το κόκκινο κρασί με το
κόκκινο κρέας και τις σκούρες σάλτσες.
Το άρωμα
Τα παρόμοια αρώματα φαγητού-κρασιού ταιριάζουν καλύτερα. Για παράδειγμα, λευκό κρασί με φρουτώδες άρωμα ταιριάζει περισσότερο με φαγητά-σαλάτες που περιέχουν φρούτα. Ενώ, ένα λευκό κρασί με καπνιστά
αρώματα ταιριάζει περισσότερο με ψάρι και καπνιστά τυριά. Από την άλλη, ένα κόκκινο παλαιωμένο κρασί ταιριάζει περισσότερο με κυνήγι ή με σάλτσες.
Οι γεύσεις
Ανάλογα με το αν το φαγητό μας είναι ξινό, πικρό, γλυκό ή αλμυρό, διαλέγουμε το αντίστοιχο κρασί. Οι γλυκές τροφές ζητούν κρασιά με αυξημένη γλυκύτητα, επομένως τα επιδόρπια ταιριάζουν με γλυκά κρασιά. Οι
λεμονάτες γεύσεις συνυπάρχουν αρμονικά με την οξύτητα του κρασιού. Με καυτερά πιάτα αποφεύγουμε τα κρασιά με υψηλούς αλκοολικούς βαθμούς, ενώ όταν έχουμε ιδιαιτέρως αλμυρά πιάτα ίσως μπορούμε να
πειραματιστούμε με ένα γλυκό κρασί.
Οι σάλτσες
Δεν είναι πάντα η πρώτη ύλη αυτή που καθορίζει το χρώμα του φαγητού αλλά και η σάλτσα. Ο τρόπος με τον οποίο είναι μαγειρεμένο ένα φαγητό, αλλά και τα μπαχαρικάπου έχουν χρησιμοποιηθεί μπορούν να αλλάξουν
εντελώς το “ταίρι” τους. Ένας γενικός κανόνας είναι, όμως, ότι οι ανοιχτόχρωμες σάλτσες συνήθως ταιριάζουν με λευκό κρασί και, αντίστοιχα, οι κόκκινες ή σκουρόχρωμες με ερυθρό κρασί.
Ενδεικτικές προτάσεις για ιδανικούς συνδυασμούς
Source: flowmagazine.gr