Powered by ESPA

Ζυμαρικά με κολοκύθα

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 21/11/2021 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Υλικά


• 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
• 1 κύβο κότας
• 800 γρ. νερό, καυτό
• 500 γρ. πένες Granoro
• αλάτι
• πιπέρι
• 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
 

Εκτέλεση


• Σε μια πλατιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1'-2' μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
• Προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
• Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
• Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
• Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
• Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
• Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
• Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.
• Σερβίρουμε με έξτρα γραβιέρα.

 

Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/rigkatoni-me-kolokytha-kai-mpeikon