-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας, αλλά και διάφορα σνακς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό ή το απογευματινό σας χειμωνιάτικο ρόφημα, για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνό σας καλοκαιρινό αναψυκτικό. Μια καθημερινή απόλαυση!
Χιώτικες γεύσεις που ενδείκνυνται για να συνοδεύσουν το γεύμα ή το δείπνο σας, αλλά και για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Προϊόντα για το πρόσωπο, τα χέρια, τα μαλλιά και το σώμα, που περιέχουν πλήθος ευεργετικών ιδιότητων, με βάση, κυρίως, τη Μαστίχα. Μια καθημερινή περιποίηση για όλους!
Υλικά
• 150 γρ. μπέικον, ολόκληρο σε κύβους
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
• 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο, ψιλοκομμένο
• 500 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη από φλούδα και σπόρους, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
• 1 κύβο κότας
• 800 γρ. νερό, καυτό
• 500 γρ. πένες Granoro
• αλάτι
• πιπέρι
• 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη + έξτρα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
• Σε μια πλατιά μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το μπέικον μαζί με το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε για 1'-2' μέχρι να δώσει το άρωμά του και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
• Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθεί ελαφρά το κρεμμύδι αλλά να μην πάρει έντονο χρώμα.
• Προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και σοτάρουμε για 3'-4' ακόμα
• Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ζωμό, το καυτό νερό, αλατοπιπερώνουμε ελαφρά, και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα και να πιει τα περισσότερα ζουμιά της
• Παράλληλα βράζουμε τα ριγκατόνι σε μπόλικο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή μείον 2 λεπτά.
• Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το βραστό νερό.
• Προσθέτουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με την κολοκύθα.
• Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά με την κολοκύθα σε δυνατή φωτιά, στην κατσαρόλα, για 2 λεπτά, μέχρι τα ζυμαρικά να πάρουν λίγο από το άρωμα της κολοκύθας.
• Αν χρειαστεί προσθέτουμε και λίγο από το νερό που κρατήσαμε.
• Προσθέτουμε την τριμμένη γραβιέρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, προσθέτουμε πιπέρι και αν χρειαστεί επιπλέον αλάτι.
• Σερβίρουμε με έξτρα γραβιέρα.
Πηγή: https://akispetretzikis.com/el/categories/zymarika/rigkatoni-me-kolokytha-kai-mpeikon