Powered by ESPA

Μακαρόνια µε ντοµατίνια και ξινοµυζήθρα

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 30/07/2021 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Μια συνταγή που μοσχομυρίζει Ελληνικά Νησιά κι εμένα τουλάχιστον με ταξιδεύει.

Αν δεν βρείτε ξινομυζήθρα, αντικαταστήστε τη με γαλοτύρι, τσαλαφούτι ή κάποιο ανάλογο τυρί.

  • Θερμίδες: 540 kcal
  • Λιπαρά: 35%
  • Πρωτεϊνες: 20%
  • Υδατάνθρακες: 45%

 

Υλικά Συνταγής

  • 500 γραμ. σπαγγέτι Biofarma
  • 500 γραμ. ντοματίνια μακρόστενα
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 250 γραμ. ξινομυζήθρα
  • 2 κ.σ. κάππαρη, Μυροβόλος Χίος
  • 2 κ.σ. βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση

 

Για τα μακαρόνια με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, κόβουμε πρώτα τα ντοματίνια στη μέση.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο για 1΄.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια. Πάντα σε χαμηλή φωτιά, τα σοτάρουμε 5΄-6΄ να μαραθούν.

Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.

Ρίχνουμε τα μυρωδικά. Προσθέτουμε την ξινομυζήθρα και την κάππαρη.

Στο μεταξύ, έχουμε βράσει τα ζυμαρικά 2΄ λιγότερο απ’ όσο αναγράφεται στη συσκευασία και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα.

Προσθέτουμε 1/2 φλ. νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να βράσουν για 2΄ όλα μαζί.

Σερβίρουμε τη μακαρονάδα αμέσως.

 

Πηγή: https://www.argiro.gr/recipe/kalokairini-makaronada-me-ntomatinia-kai-xinomizithra/

 

 

Ετικέτες: μακαρόνια