-
Το καλάθι αγορών είναι άδειο!
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό, το μεσημεριανό ή το βραδυνό σας, αλλά και διάφορα σνακς για όλες τις ώρες της ημέρας.
Χιώτικες γεύσεις για το πρωινό ή το απογευματινό σας χειμωνιάτικο ρόφημα, για το πρωινό, μεσημεριανό ή βραδυνό σας καλοκαιρινό αναψυκτικό. Μια καθημερινή απόλαυση!
Χιώτικες γεύσεις που ενδείκνυνται για να συνοδεύσουν το γεύμα ή το δείπνο σας, αλλά και για να τις απολαύσετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Προϊόντα για το πρόσωπο, τα χέρια, τα μαλλιά και το σώμα, που περιέχουν πλήθος ευεργετικών ιδιότητων, με βάση, κυρίως, τη Μαστίχα. Μια καθημερινή περιποίηση για όλους!
Υλικά
• 200 γρ. τραχανά «Τα Χερίσια της Σμαράγδας»
• 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 4 δαφνόφυλλα
• 1 φλ. κρασί λευκό
• 2 κ. σ. κονιάκ1 φλ. Γάλα
• 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
• ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 ντομάτα τριμμένη
• 3 λίτρα νερό
• Αλάτι & πιπέρι
Εκτέλεση
• Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά.
• Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
• Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί.
• Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
• Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη.
• Ρίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: https://www.minervahorio.gr/recipe/soupa-me-glyko-trahana-kai-manitaria/