Powered by ESPA

Σούπα με τραχανά και μανιτάρια

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 14/11/2021 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Υλικά


• 200 γρ. τραχανά «Τα Χερίσια της Σμαράγδας»
• 300 γρ. μανιτάρια ανάμεικτα (κοινά, πλευρώτους, πορτομπέλο)
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
• 4 δαφνόφυλλα
• 1 φλ. κρασί λευκό
• 2 κ. σ. κονιάκ1 φλ. Γάλα
• 1 φλ. γραβιέρα, τριμμένη
• ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
• 1 ντομάτα τριμμένη
• 3 λίτρα νερό
• Αλάτι & πιπέρι

 

Εκτέλεση


• Αφαιρούμε τη βάση από τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά.
• Tα κόβουμε σε μέτριες φέτες ή τα σπάμε με το χέρι.
• Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
• Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το θυμάρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται.
• Ρίχνουμε την ντομάτα και έπειτα από 1 λεπτό σβήνουμε με το κρασί.
• Μόλις εξατμιστεί, βάζουμε στην κατσαρόλα τη δάφνη, το κονιάκ και το νερό και μαγειρεύουμε για μισή ώρα.
• Προσθέτουμε τον τραχανά και το γάλα, και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 8-10 λεπτά ακόμη.
• Ρίχνουμε στη σούπα τη γραβιέρα, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Πηγή: https://www.minervahorio.gr/recipe/soupa-me-glyko-trahana-kai-manitaria/