Powered by ESPA

Σπαγγέτι με γαρίδες και κόκκινη σάλτσα βασιλικού

Δημοσιεύτηκε από onclicksales 25/10/2020 0 Comment(s) Συνταγές OnClickSales,

Οι γαρίδες, η σάλτσα ντομάτας και ο βασιλικός στα καλύτερα τους σε μια απλή και γρήγορη συνταγή!

Υλικά

-       250 γρ κατεψυγμένες και καθαρισμένες γαρίδες

-       250 γρ βιολογικά Granoro Σπαγγέτι Βio 500gr της Biofarma Dimfil

-       200 γρ Βιολογική σάλτσα ντομάτας – βασιλικούBiofarma Dimfil

-       1 κύβο λαχανικών

-       Ξύσμα από λεμόνι

-       3 κ.σ. χυμό λεμονιού

-       Πιπέρι

-       3 σκελίδες σκόρδο

-       15 γρ. ούζο

-       Λάδι

 

Εκτέλεση

-       Σε 1 μπολ βάζω τις γαρίδες και τους ρίχνω λίγο λάδι και πιπέρι. 

-       Τις σοτάρω σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά. 

-       Χτυπάω το σκόρδο με 3 κ.σ. λάδι στο μπλέντερ και το ρίχνω στο τηγάνι και σοτάρω για άλλα 2 λεπτά. 

-       Ρίχνουμε μισό ποτηράκι του κρασιού ούζο και το αφήνω να εξατμιστεί τελείως.

-       Βράζω τα Granoro σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από αυτό που λέει η συσκευασία. 

-       Τα στραγγίζω και κρατάω λίγο από το νερό στο οποίο έβρασαν. 

-       Ρίχνω τη σάλτσα στο τηγάνι με τις γαρίδες και τον κύβο και περιμένουμε να ζεσταθεί για 2 λεπτά.

-       Προσθέτουμε και τους γιοφκάδες και προσθέτουμε αν χρειαστεί λίγο από το νερό που κρατήσαμε. 

-       Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και το βασιλικό.

Καλή σας όρεξη!